Vær opmærksom på disse vilkår, når du skal lease en bil

Kommercielt indhold

Vil du lease en bil, kan du glæde dig over, at det ikke er nogen farlig eller kompliceret opgave. Privatleasing er blevet populært, og det lader ikke til, at efterspørgslen vil aftage lige foreløbigt. Skal du privatlease en bil, skal du være opmærksom på en række vilkår, som har afgørende betydning for dig og din økonomi.

Du behøves ikke at have taget en lang uddannelse eller være bilsælger for at forstå, hvad privatleasing drejer sig om. Får du blot den basale viden på plads mht. relevante begreber og vilkår, vil du være godt rustet til at lease en bil.

Er privatleasing noget for mig?

Skal du blive glad for privatleasing er din opgave at finde en bil og en kontrakt, der stemmer overens med dine ønsker og behov. Leasing er et fremragende alternativ til bilkøb, fordi du ikke behøves at investere en masse penge – eller endda være tvunget til at optage et billån. Sætter du pris på faste, månedlige udgifter uden uheldige overraskelser, vil leasing være tilegnet dig.

Leaser du, skal du være indstillet på, at du vil blive lejer – og ikke ejer. Du har fuld råderet over bilen, men du hæfter ikke for det værditab, der helt naturligt vil forekomme. Ydermere er leasing din mulighed for altid at køre i en ny bil uden at skulle bruge en mindre formue på at købe nyt. Du skal endda ikke bekymre dig for reparationer og servicetjek, som din leasinggiver i de fleste tilfælde vil afholde omkostningerne til.

Din leasingkontrakt: Læs og forstå de vigtigste vilkår

Før du skriver under på en leasingkontrakt, bør du læse og være indforstået med alle de vilkår, der gør sig gældende. Du risikerer at bringe dig selv i en uheldig situation, hvis du har accepteret nogle vilkår, der er forbundet med høje omkostninger. Har du svært ved at gennemskue de gældende vilkår, kan du tage en fagekspert med på råd:

  1. Den månedlige leasingydelse – Leaser du en bil, skal du som regel betale en månedlig leasingydelse. Det er en vigtig faktor, fordi det er en fast udgift, som du skal betale hver måned. Det betyder også, at du skal sørge for at sætte penge af til din leasingaftale, så du kan betale pengene til tiden. I den anledning bør du notere dig, at den månedlige leasingydelse sjældent er den eneste udgiftspost.
  1. Udbetaling – Udbetaling hører også til blandt de mest almindelige udgiftsposter i forbindelse med en leasingkontrakt. Det er vel at bemærke en udgiftspost, som du skal være særlig opmærksom på, da det kan have stor indflydelse på den samlede pris. Der er dog også eksempler på leasingselskaber, som udbyder privatleasing uden udbetaling, hvor bl.a. SimplyGo er repræsenteret. Vil du gerne undgå at lægge en stor udbetaling, så læs mere her om mulighederne hos SimplyGo.
  1. Kilometerbegrænsning – Skal du lease en bil, skal du også forholde dig til et begreb som kilometerbegrænsning. Begrebet siger sig selv, da det selvfølgelig handler om, hvor mange kilometer du må køre ifølge kontrakten. I din leasingkontrakt vil der altid være angivet information om, hvor mange kilometer du må køre (typisk 15.000-25.000 km. / årligt). Viser det sig, at du har kørt flere kilometer end aftalt, vil du under normale omstændigheder få tilsendt en ekstraregning. Ændrer dit kørselsbehov sig midt i en leasingaftale, bør du tage kontakt til din leasinggiver og forhøre dig om mulighederne.
  1. Leasingperiodens længde – Leasingperiodens længde er selvfølgelig også noget, du skal tage højde for. Der findes nemlig både korttidsleasing og langtidsleasing, hvor du kan privatlease fra 3 måneder og op til 36 måneder. Er du i tvivl om, hvordan dit kørselsbehov ser ud om et eller to år, vil korttidsleasing være tilegnet dig. Forventer du ikke, at dit kørselsbehov ændrer sig de første mange år, kan du med fordel vælge langtidsleasing. Såfremt der ikke er krav om udbetaling, vil det være en god idé at vælge korttidsleasing, hvor du jævnligt kan skifte til en ny bil.
  1. Hvad er inkluderet i leasingaftalen? – Det er naturligvis ikke helt underordnet, hvad der er inkluderet i din leasingaftale. Du bør bl.a. undersøge, hvem der skal afholde omkostningerne til forsikring og vægtafgift. I dag er der rig mulighed for at få en leasingaftale, hvor alt er inkluderet. Det eneste du skal forholde dig til er dermed brændstof, hvilket du helt sikkert vil finde attraktivt. Såfremt forsikring og vægtafgift ikke er inkluderet, bør du undersøge, hvor meget det koster.

Er bilforsikring inkluderet, skal du først og fremmest tjekke op på, hvilket forsikringsselskab der er tale om. Du skal tilmed undersøge, om du får nogle tillægsydelser, hvor høj din selvrisiko er, og hvordan du generelt er dækket ind. Privatleaser du en bil, vil du typisk få tegnet en kaskoforsikring.

Føler du dig velinformeret om alt, hvad der vedrører privatleasing og vilkår, kan du anmode om et leasingtilbud allerede i dag. Der er mange leasingselskaber, der er tilstede på internettet, hvor du kan læse alt om biler, vilkår og bestilling.