Lavtlønnede trafikofre får værre skader

Kommercielt indhold

En persons indkomst har betydning for hvor alvorlig en skade personen pådrager sig i et trafikuheld. Det viser en omfattende undersøgelse af de 9.000 personer, som var indblandet i en trafikulykke i 2002. Undersøgelsen er udført af forsikrings- og pensionsselskabernes brancheorganisation Forsikring & Pension.”Vi kan se, at dem med de laveste indkomster, får de mest alvorlige skader, når de er involverede i en trafikulykke”, siger Jacob Nisgaard Larsen, chefkonsulent i Forsikring & Pension.

Er afgifter årsagen?

FDM mener at årsagen kan være de høje afgifter. De høje afgifter kan bevirke at lavtlønnede ikke har råd til at købe nye og mere sikre biler.

Rådet for Sikker Trafik ser også gerne, at regeringen kigger på afgifterne på sikkerhedsudstyr.  Det ville gøre det billigere at købe sikkerhedsudstyr til bilen.”Vi ved fra tidligere, at lavere afgifter på biler med ny sikkerhedsteknologi har stor betydning for, hvilket sikkerhedsudstyr der kommer i nye biler”, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Forsikringsselskaberne efterlyser desuden endnu mere fokus på forebyggelse af trafikulykker.

“Vi er nået et langt stykke af vejen. Men vi kan gøre det endnu bedre. Vi ved, at mere sikre biler gør, at folk kommer mindre til skade, når ulykken rammer”, siger Jacob Nisgaard Larsen, chefkonsulent i Forsikring & Pension.

Ifølge undersøgelsen er antallet af trafikulykker med personskade faldet fra 9.000 om året i 2002 til 3.000 i 2013.

Du kan læse mere om rapporten på Forsikring og Pension, hvor du også kan læse hele rapporten.