Hvordan bliver prisen på en bilforsikring udregnet?

Kommercielt indhold

billigste bilforsikringI Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis man ejer en bil. De fleste vælger dog også at tegne en kaskoforsikring oveni. Bilforsikringen bliver samlet set dyrere med en kaskoforsikring, men den kan vise sig at være en god investering, hvis man skulle være ude for et uheld. Priserne på bilforsikring kan dog variere meget, afhængigt af dine oplysninger og historik.

 

Det er ikke altid let at gennemskue, hvad der påvirker prisen, men her er nogle faktorer, der helt sikkert påvirker prisen på din bilforsikring:

  • Din alder – Hvis du er ung, vil prisen på din bilforsikring automatisk blive højere, grundet din manglende erfaring.
  • Motorstørrelse – Hvis din bil har en kraftig motor, vil prisen blive højere. Det modsatte gælder for en lille motor, der vil gøre prisen lavere.
  • Bilens alder – Hvis din bil er ny, vil prisen være lavere. En gammel bil vil derimod være dyrere at forsikre.
  • Uheld – Hvis du tidligere har haft et uheld, vil det trække prisen på din bilforsikring op. Hvis du er elitebillist, vil forsikringen blive billigere.
  • Samlerabat – Hvis du samler alle dine forsikringer hos ét selskab, vil du ofte kunne opnå en samlerabat.

Det er altid en god idé at tjekke prisen på bilforsikring hos de forskellige forsikringsselskaber.

En hurtig og effektiv måde at gøre dette på er ved at benytte den uvildige sammenligningsside Samlino.dk til at finde den billigste bilforsikring. Efter at du har indtastet dine informationer på siden, vil du blive kontaktet inden for 2-3 hverdage af tre forskellige forsikringsselskaber med de tilbud, der passer bedst til dig.