Bilforsikringen – gælder også i udlandet…

Kommercielt indhold

bilforsikring i udlandetDe fleste husker det med gru – de skal på bilferie indenfor EU’s grænser, og alt er klappet og klaret. Ungerne er klar, ægtefællen er klar, skiboksen er monteret på taget, kufferten pakket, og – ups – vi har glemt det røde og det grønne kort…. Det er historie…. Nu er alt du skal huske på, blot et telefonnummer, i næsten alle tilfælde – og i alt overvejende grad, når du rejser med bil og familie indenfor EU’s grænser.

Det røde og grønne kort er en bevis for at bilen er kasko- og ansvarsforsikret – og det har man altså ikke længere behov for at have med fysisk. Det eneste du fremadrettet skal huske på, er telefonnummeret til SOS International – +45 70 10 50 52. Det gælder både for dig, som blot har bil, men også for dig, som ud over bilen, har investeret i en campingvogn, som nu skal på tur ud i Europa.

Tidligere var det nødvendigt at have et fysisk rødt eller grønt kort med til bilen som bevis for, at den var henholdsvis kasko- og ansvarsforsikret, hvis turen gik udenfor landets grænser. Det behøver du ikke længere. Hanne Høyer, faglig konsulent hos Topdanmark siger, at man nu reelt har et papirløst rødt kort system. Er uheldet ude, skal man blot ringe til føromtalte telefonnummer hos SOS International. Og så har man via bilens kaskoforsikring, vejhjælp i hele Europa.

Det grønne kort er som bekendt dit bevis for, at bilen er ansvarsforsikret. Og hvor det i ”gamle dage” var helt og aldeles nødvendigt at have det grønne kort med, er det ikke længere tilfældet, når rejsen foregår indenfor EU, samt fem yderligere lande.  Det er landene: Andorra, Island, Norge, Serbien eller Schweiz, hvor det heller ikke er nødvendigt at have det grønne kort med sig. Derimod, skal du have det grønne kort med dig, når du rejser til landene Albanien, Ukraine, Tyrkiet, Montenegro, Rusland, Hviderusland, Israel, Iran, Bosnien-Hercegovina, Moldova, Marokko og Tunesien. Vær opmærksom på, at når du skal til Kosovo, så accepterer myndighederne under ingen omstændigheder det grønne kort. Her SKAL du købe en ansvarsforsikring ved grænsen. Ellers kan det koste dyrt i både tid og penge, såfremt du bliver involveret i et færdselsuheld i Kosovo.

Én ting skal du dog altid huske, og det er din registreringsattest. Bliver din bil stjålet, eller nummerpladen forsvinder, så har du registreringsattesten med alle de nødvendige oplysninger. Det er registreringsattestens første del, som du skal bruge. En fotokopi er på ingen måde acceptabelt, og du skal derfor sikre dig, at have det originale med. Hvis du IKKE kan finde din registreringsattest, så kan via motorregisteret bestille en online på nettet. Det koster blot 100 kroner, og det tager blot nogle få dage, så har du en ny-, original registreringsattest, med både første og anden del påført, og så er du helt klar til ferien.

Læs mere om det røde kort hos SOS International

Download det røde kort som en App:

Itunes

Google Play