Bilforsikringen er billigere hvis du bor på landet

Kommercielt indhold

Hvis du bor på landet, eller bare udenfor storbyen, er der godt nyt: Her er bilforsikringer nemlig billigere. Din bopæl er en af de absolut vigtigste faktorer, når det kommer til prisen på din bilforsikring. Det viser en helt ny undersøgelse fra Samlino.dk, der har taget udgangspunkt i priserne for forskellige testpersoner, som ledte på markedet efter en ny bilforsikring.

Her er det billigst at forsikre bilen 

Tal fra Samlinos test viser, at det er langt billigere at forsikre bilen, når man bor på landet. Dermed er det altså i denne sammenhæng en ulempe at bo midt i København eller i Aarhus, på trods af de mange af andre fordele der er ved at bo i en af landets største byer. 

Magasinet Penge er gået endnu mere i dybden med tal fra Samlino og er her kommet frem til, at man faktisk skal betale 3.000 kr. mere årligt for sin forsikring, når man bor på Nørrebro, sammenlignet med at have adresse i Brande i Midtjylland. Og det er ikke blot hos et enkelt forsikringsselskab: Der er en stor prisforskel hos dem alle.

Dermed er det altså en kæmpe fordel at bo på landet, eller i det mindste bare udenfor landets største midtpunkter. I hvert fald når det kommer til forsikringsprisen, som mange helst ser værende så lav som muligt, uden at give afkald på de vigtigste dækninger. 

Årsager til prisforskellen

For en midtjysk bilejer, der er 35 år gammel eller ældre, koster det gennemsnitligt omkring 4.500 for en årlig bilforsikring, mens den billigste pris ligger på 3.404 kr. hos Alka. Det er et godt stykke billigere end hvad den gennemsnitlige københavnske bilist skal betale.

En oplagt årsag til denne prisforskel er sandsynligvis, at der generelt sker færre ulykker og færre småskader blandt bilisterne på landet sammenlignet med i storbytrafikken. Ikke nødvendigvis fordi folk fra landet kører bedre, men nok nærmere på grund af faktorer som trafiktæthed, travlhed og biltyverier. Forsikringsselskaberne er klart bevidste over de største risikofaktorer, og priserne tilpasses altid herefter. Og i byerne er der simpelthen bare større chancer for visse skader – i mange tilfælde uanset hvem der sidder bag rattet.

Andre faktorer, der spiller ind

Udover din bopæl, så kan du også se frem til at skulle betale mere for din forsikring, hvis du er ung bilejer. Erfaring betyder meget for selskaberne, og bilister under 25 år betaler som hovedregel mere end bilister, der har flere års erfaring bag rattet.

Desuden kan du formentligt spare voldsomt på din bilforsikring, hvis du allerede har forbindelser til et eller flere forsikringsselskaber, uanset hvilken type forsikring det drejer sig om. På den måde opbygger man nemlig anciennitet. Din fortid som bilist er en anden faktor – med ingen eller få tidligere ulykker bliver det nemt at få en billig forsikring, men med en lang skadeshistorik kan det godt blive vanskeligt.

Dit køretøj har også indflydelse på forsikringen. Nogle biler er dyrere at forsikre end andre. Dog blev der i undersøgelsen taget udgangspunkt i samme biltype, hvorfor det altid er bedst at henvende sig personligt hos et forsikringsselskab for at få et klart pristilbud på bilforsikringen.