Forsikring og alder: hvilken bilforsikring er billigst?

Kommercielt indhold

Din alder har indflydelse på prisen, når du køber bilforsikring. Jo ældre du er, og jo mere erfaring du har, desto billigere bliver det at få en bilforsikring hos diverse selskaber. Her ser vi nærmere på bilforsikringer for de forskellige aldersgrupper, så du kan få et ordentligt overblik inden køb. Priserne er indsamlet af Samlino, der har undersøgt priserne på bilforsikringer for forskellige aldersgrupper.

 Bilforsikringer til unge (18-24 år)

De dyreste forsikringer er de, der dækker de unge bilister. Her kan det nemlig være forholdsvis dyrt at forsikre sin bil. Man har ingen (eller meget lidt) anciennitet hos et selskab, og samtidig er der statistisk større chancer for ulykker blandt unge bilister, hvilket forsikringsselskaberne naturligvis er klar over. 

Det er dog sådan, at vi som udgangspunkt alle har brug for en bilforsikring, og af den grund er der sandsynligvis ingen vej udenom, når du ejer bil som 18-24 årig. Den billigste bilforsikring finder vi hos Gjensidige og hos Nykredit, der tilbyder forsikringer til 9.143 kr. om året med selvrisiko på 7.580 kr. Der er dog også mulighed for at vælge et andet selskab med en lidt dyrere forsikring, men som til gengæld har en lavere selvrisiko. Her skal man altså selv ud at vurdere, hvad der er mest logisk ud fra egne behov.

Bilforsikringer til 25-34 årige

Her bliver det en del billigere. Typisk har man mere erfaring, når man er i denne ladersgruppe, og ofte vil man have en smule anciennitet hos et selskab. Det vigtigste er dog, at du som 25-34 årig ikke længere er en del af den statistiske gruppe af bilister (de unge), der står bag flest trafikuheld.

Alka er det selskab, der har den billigste forsikring til denne målgruppe. Det koster 3.988 kr. om året, hvor selvrisikoen lyder på 6.000 kr. lige ud. Andre selskaber kommer tæt på – blandt andet ABCForsikring med 4.175 kr. om året, hvilket også er rigtigt fint.

Bilforsikringer til erfarne bilister (+35 årige)

 Hvis du er over 35 og leder efter en billigere bilforsikring, så er det godt nyt. Forsikringsselskaberne er nemlig særligt gavmilde overfor denne gruppe af bilister. Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal have en forsikring, og som erfaren bilist lever man automatisk op til størstedelen. Der er kun en lille forskel mellem den forrige gruppe og denne, men forskellen er ikke desto mindre til stede, og hvis du er over 35, har du altså de bedst mulige chancer for at få en god og billig forsikring.

 Det er igen Alka, der tilbyder den bedste deal rent prismæssigt. Med en pris på 3.546 kr. om året bliver det ganske overskueligt at forsikre bilen. Selvrisikoen hos Alka ligger stadig på 6.000 kr., præcis som i den forrige målgruppe. Next Forsikring følger op. De har en dyrere bilforsikring, der lyder på 3.864 kr., men selvrisikoen er dog lidt lavere. Derfor kan en forsikring hos Next være oplagt, hvis du mener, at chancen for specielle udgifter i løbet af året er mindre.

 Sådan er undersøgelsen lavet

Informationen i denne artikel, hvilket primært drejer sig om de specifikke priser, er hentet fra Samlino som har lavet undersøgelser af forsikringsmarkedet. Der er mange forskellige faktorer, så i dette tilfælde er der taget udgangspunkt i de gennemsnitlige priser for en række testpersoner i hver af de aldersmæssige målgrupper.

Se Samlinos resultater for de forskellige aldersgrupper her:

18-24-årige

25-34-årige

35+ årige