Ansvar- og kaskoforsikringer

Kommercielt indhold

Det kan være en sand jungle at finde ud af, hvilken slags forsikring, man skal have til den bil, som man lige har investeret i. Men bilforsikringer er trods alt en ting, som man på ingen måde kan komme udenom. Med mindre man vil risikere at få sine plader klippet næste gang politiet kommer forbi. Men det er trods alt de færreste, der har lyst til det.

Når man skal kigge på bilforsikringer, så skal bilen som minimum have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, men er også en forsikring, som dækker færrest skader og derfor er den også den billigste form af bilforsikringer. Bilforsikringer med ansvar dækker kun de skader, som bilen og dens ejer laver på andre biler. Den dækker derfor ikke nogen skader, som bilen selv måtte få. Denne forsikring er derfor velegnet til dem, som har købt en brugt bil, som har nogle år på bagen. Her kan man gå ind og vurdere om merprisen for kaskoforsikringen kan svare sig i forhold til bilens værdi ved totalskade. Hvis man har en ældre bil, så vil den være dyr i reservedele og købsprisen er måske lavere end, hvad det koster over en årrække at skulle kaskoforsikre bilen. Derfor vælger mange at nøjes med en ansvarsforsikring.

Har man derimod købt en ny bil, som kommer lige fra fabrikken, så er det bedst at købe en kaskoforsikring. Denne bilforsikring dækker også de skader, som måtte ske på bilen selv. Dvs. at den dækker ved evt. ulykker, men den dækker også, hvis man får buler, eller hvis bilen bliver ridset med en nøgle. Alt dette vil en kaskoforsikring gå ind og dække.

Prisen på bilforsikringer kan variere meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Nogle er endda begyndt at differentiere deres bilforsikringer, så man nu også har mulighed for at købe delvis kasko.