Bilforsikringer og elitebilist

Kommercielt indhold

Mange forsikringsselskaber har varierende priser på deres bilforsikringer. Prisen på bilforsikringer afhænger af mange forskellige faktorer; årgang, model, bilmærke, pris på reservedele osv. Men fælles for alle bilforsikringer er, at du på et eller andet tidspunkt kommer højt nok op på rangstigen til at blive elitebilist. At blive elitebilist betyder, at du har kørt bil i mange år uden at have skader. Når man er blevet elitebilist, så er prisen på bilforsikringer derfor også meget lavere, end det er tilfældet, hvis man lige har fået kørekort, og derfor ikke har den store erfaring bag et rat.

For at blive elitebilist, skal man derfor have kørt skadesfri i nogle år. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvor mange år, der skal til før, at man kan kalde sig elitebilist. Hos nogle selskaber er du elitebilist efter tre år, mens det hos andre selskaber kan vare helt op til tolv år, inden man er elitebilist.

En anden variation indenfor bilforsikringer er konsekvensen ved at have en skade. Nogle forsikringsselskaber har vedtaget, at hvis man anmelder en skade, så mister man et anciennitetstrin. På denne måde får man en dyrere bilforsikring og det varer yderligere ét år, inden man bliver elitebilist. Mens andre forsikringsselskaber har vedtaget, at hos dem bliver man blot ét år længere på det pågældende anciennitetstrin, hvis uheldet skulle være ude og man har fået eller lavet en skade.

Når man skal anmelde en skade på sin bilforsikringer, så er der også mange som overvejer det en enkelt gang mere. Det kommer nemlig helt an på, hvor dyr skaden er. Hvis det ikke koster voldsomt meget at reparere, så kan det nogen gange bedre svare sig selv at betale det, end at melde det til forsikringsselskabet. Hvis man ikke er elitebilist risikere man derfor at betale mere i forsikring.

Bilforsikring til elitebilister og dem, der gerne vil behandles sådan. Se mere hér hos Topdanmark!