Unge og bilforsikringer

Kommercielt indhold

Når man langt om længe er fyldt 18 år og har kæmpet sig vej gennem teori- og køreprøve og nu står med sit nye kørekort i hånden, så vil man også gerne have en bil, som man kan køre rundt i. Men mange unge mennesker har ingen anelse om, hvad det kræver at have en bil. Rigtig mange unge mennesker bliver derfor også meget overraskede over prisen på bilforsikringer til unge og nye bilister.

Når man kun lige har fået sit kørekort, så har man derfor heller ikke den store erfaring. Lige netop pga. denne mangel på erfaring i trafikken har mange forsikringsselskaber vurderet, at der er langt større chance for, at en ung ny bilist laver skader, end en person, som har mange års erfaring bag rattet. Derfor er bilforsikringer til nye bilister også langt højere end ellers. Tillige så har mange forsikringsselskaber vedtaget, at nye bilister skal betale en høj selvrisiko på deres bilforsikringer. Dette betyder, at skulle der ske en skade med bilen, så skal den nye unge bilist selv betale x antal kroner af skaden. På denne måde sørger forsikringsselskabet at mindske sine omkostninger ved nye bilister.

Men hvis man f.eks. er på SU, så har man ikke råd til at skulle investere i en ny og flot bil. Derfor må man tage til takke med de gamles brugte spand. Men det kan også være et godt valg på det lange løb. Nogle forsikringsselskaber tilbyder nemlig, at den unge, der lige har fået kørekort, kan optjene anciennitet ved at køre rundt i forældrenes bil. På denne måde skal den nye bilist ikke bruge penge på både bil og bilforsikringer.

Bilforsikringer er en kostelig affære. Til trods for dette så håber mange, at de aldrig nogensinde får brug for deres bilforsikringer. Men de er gode at have.