Anciennitet

Kommercielt indhold

At finde ud af bilforsikringer kan være kompliceret. Ved bilforsikringer er der mange betingelser og vilkår, som man skal sætte sig ind i. Derefter er der en masse forskellige regler, som man skal være opmærksom på. En af de ting, som kan være meget forvirrende for folk, som ikke er vant til at færdes i forsikringernes forvirrende verden, er reglerne om, hvordan man optjener anciennitet.

Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvordan deres bilforsikringer og deres tilhørende vilkår er skruet sammen. Men det som går igen hos mange forsikringsselskaber er, at man kan optjene anciennitet på sin bilforsikring, hvis man f.eks. kører rundt i forældrenes bil, når man er ny bilist. Det er tillige også muligt ved mange forsikringsselskaber at optjene anciennitet, når man er gift. Det vil sige, at hvis din mand har optjent anciennitet til at blive elitebilist, så vil konen automatisk også blive elitebilist. Dette er vel og mærke uanset, hvor mange år konen har anciennitet. Dette betyder altså i teorien, at konen kan have 2 års anciennitet og derefter blive elitebilist, blot fordi hendes mand har optjent mere anciennitet og bliver elitebilist.

Anciennitet betyder meget for prisen på bilforsikringer. Prisen på bilforsikringer bliver ganske enkelt beregnet ud efter bl.a. hvor mange års erfaring du har bag rattet. Dette skyldes ganske simpelt, at jo flere års erfaring du har bag rettet som fører af en bil, jo mindre sandsynlighed er der statistisk set for, at du laver en skade på din egen eller på andre biler. Derfor er du billigere for forsikringsselskabet at forsikre, da de ikke skal betale så mange skadesomkostninger. Derfor vil prisen på bilforsikringer for elitebilister også være langt lavere end prisen på bilforsikringer for nye bilister, som har ganske få års erfaring som bilist.