Fem tips til kør-selv-efterårsferien

Kommercielt indhold

De europæiske storbyer lokker i efterårsferien. Få fem tips til en sikker kør-selv-ferie fra teknisk chef Jesper Sørensen fra Bridgestone.

1. Planlæg dig ud af problemerne
Tjek vejrudsigten og trafikmeldinger, før du kører. Slip for timelange køer på den tyske Autobahn med FDM’s ugentlige kø-prognose: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/planlaeg-din-bilferie/koeprognose-den-kommende-weekend.

2. Vær sikker på hvilke dokumenter og udstyr, du SKAL have med
Husk vigtige dokumenter som pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Vær forberedt på nødsituationer og de forskellige landes krav og medbring advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer.

3. Ha’ reservehjul eller nødhjul i bagagerummet
Vær forberedt på en punktering og tjek dit reservehjul inden turen. Og øv dig eventuelt på at skifte dæk – det er ikke altid lige nemt.

Vil du helt undgå at skifte dæk på den tyske Autobahn med bilerne susende om ørerne, så overvej at skifte til DriveGuard-vinterdæk før ferien. Med DriveGuard-dækket fra Bridgestone kan du fortsætte med at køre op til 80 km med 80 km i timen efter en punktering, uden at du mærker det.

4. Få styr på trafikreglerne i andre lande
Trafikreglerne i Europa er forskellige fra land til land. I Tyskland giver nedsættende håndtegn i trafikken bøder. Spanske regler kræver, at du har et par ekstra briller med i bilen, og i Italien skal du være opmærksom på, at der altid er højre vigepligt. Få styr på trafikreglerne i den gratis app ”Rejser til udlandet”, udviklet af Europa-Kommissionen.

Hvis turen går til Tyskland, Italien, Frankrig eller Belgien skal du være opmærksom på miljøzoner i byerne. Find mere på FDM hjemmeside: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/regler-udlandet/miljoezoner-europa.

5. Tjek dine dæk
Slidte dæk er farlige i trafikken, fortæller Jesper Sørensen fra Bridgestone: De giver større bremselængde, forringet styreevne og øget risiko for udskridning og akvaplaning. Og oveni er rullemodstanden større og de bruger mere brændstof.

Mange steder er kravene til dækkets mønsterdybde skrappere end Danmarks 1,6 mm. Og bødetaksterne er høje:
• Danmark: 1.000 kr. pr dæk
• Sverige: 1.200 svenske kr. pr dæk
• Tyskland: fra 60 euro pr dæk
• Schweiz: fra 80 euro pr dæk
• Østrig: fra 80 euro
• Italien: op til 1.600 euro pr dæk
• England: op til 2.500 pund pr dæk

Nu skulle du være klar til at nyde en skøn køretur og en fantastisk storbyferie! God ferie