Vinterdæk i Sverige

Kommercielt indhold

vinterdæk i sverigeSverige er et dejligt rejseland, og mange danskere tager ofte både kortere og længere ture i det svenske. Kørsel i egen bil er det mest foretrukne, og der er det lige så vigtigt at tænke på, om man har en ordentlig bilforsikring, som at huske at få alle familiens medlemmer med ved afrejse. Lige så, skal man naturligvis være opmærksom på, at nok er det vores dejlige broderland, men det er noget større, og specielt nordpå er både vej- og vejrforhold noget anderledes. Vinterdæk, snekæder og andet kan både være praktisk at have med, men også lovpligtigt. Vinterdæk er for eksempel påbudt i Sverige fra den 1. december til den 31. marts.

At køre selv ved alle er en fornøjelse. Man er sin egen herre, og med lidt simpel planlægning, sund fornuft og en GPS i bilen, så er det fleste bogstaveligt talt godt kørende. Som følge af vores nemme adgang til at forstå hinanden, så letter det når man kører lidt fra hovedruterne, og falder ind et sted langs ruten.

Det er lidt anderledes at køre i Sverige. Hvor vi i Danmark jo som bekendt er store tilhængere af brugen af salt på vejene, så er det ikke nær så almindeligt i det svenske. Det betyder at man specielt nordpå skal være ekstra agtpågivende, når man kører med sine vinterdæk. Her vil klimaet præsentere os for stort set permanent sne og is, vinteren igennem.

”Jeg er forsikret”! Javel, men det letter ikke på ærgrelsen, når det er gået galt, fordi man ikke har taget højde for de ekstreme forhold, som man, set i forhold til almindelig vinterkørsel i Danmark, kan komme ud for. Pokker stå i at have en god forsikring, hvis man kunne have været mere agtpågivende. Så kør forsigtigt – og husk så den forsikring. Det er dog ikke helt skidt, for, hvor vi i Danmark salter, så bruger man i Sverige, og så mange andre sneramte nabolande, meget ofte grus, der giver et særdeles godt vejgreb, men det er anderledes i forhold til det vi som danske billister er vant til. Så vær agtpågivende. Dine vinterdæk skal såmænd nok klare opgaven, men det skal chaufføren jo også.

Du skal være opmærksom på, som vi skrev tidligere, at det er påbudt at køre med vinterdæk fra 1. december til 31. marts, og det svenske politi håndhæver det meget håndfast. Så på med vintersutterne Vinterdæk er- og kan være både din- og dine medtrafikanters livsline. Køb dem i en ordentlig kvalitet.

Vær opmærksom på at det også er tilladt at køre med både vinterdæk og snekæder. Vi anbefaler at du nøje undersøger reglerne for dette, når du begynder at planlægge turen til Sverige. Du kan se en liste over godkendte vinterdæk hos stro.se

Nyd nu din tur i det svenske land. Tænk dig om når du kører. Og sørg så for at medbringe de korrekte forsikringspapirer. Det er super vigtigt lige at undersøge hvad du skal have med. Bilforsikring, og den korrekte af slagsen, kan du ikke leve foruden, når du rejser i udlandet, heller ikke hos vores naboer.

Du skal huske din originale registreringsattest og dit registreringsnummer. Tag også et billede af bilen, med nummerpladerne tydeligt vist. Det letter lidt på tingene, HVIS udheldet er ude, bilen og- eller nummerpladerne, er stjålet. Og så noter nummeret til SOS International – +45 70105052 – læg det ind som en kontakt i din smartphone. Så er det altid parat, når du skal bruge det, og familien er lettere ramt af panik. Det er godt at én har overblikket. Du behøver i øvrigt ikke det røde kort når du tager til Sverige. Bare ovenstående registreringsattest.