Guide: Sådan finder du den perfekte firmabil

Kommercielt indhold

Der er både fordele og ulemper ved at anskaffe sig en firmabil, hvilket du bør tænke over, før du skriver under på en købsaftale eller en leasingaftale. Hvis du har besluttet dig for at købe en firmabil, så kan du gå på jagt efter den perfekte firmabil.

Vær bekendt med, hvad det vil sige at have en firmabil

Det er vigtigt, at du kender til den korrekte definition på en firmabil, så du nemmere kan tage stilling til, om du har brug for en firmabil.

En firmabil er en bil, som arbejdsgiveren stiller til rådighed for medarbejderen. Det er med andre ord arbejdsgiveren, der betaler for bilen. Hvis din arbejdsgiver stiller en firmabil til rådighed for dig, vil du blive beskattet af bilen. Beskatningsgrundlaget afhænger af bilens anskaffelsespris, hvorfor en dyrere bil vil være dyrere at beskatte.

Bemærk: Skatten er den samme, uanset hvor ofte du bruger bilen privat.

Leasing eller køb

I dag kan man frit vælge, om man vil lease eller købe en firmabil. Du bør tænke over, hvad der vil være klogest at gøre i din situation.

Danske virksomheder bliver tilsyneladende kun mere og mere glade for at lease firmabiler. Det vil man i hvert fald få indtrykket af, hvis man kigger på nogle af de nyeste statistikker. Der er mange fordele ved at lease en firmabil, hvor det er værd at fremhæve de attraktive beskatningsregler. Der findes mange forskellige leasingtyper, som man kan benytte sig af, hvis man vil lease en firmabil.

Flexleasing er et eksempel på en leasingtype, der er populær blandt både arbejdsgivere og medarbejdere. Du kan også indgå en aftale om flexleasing med din arbejdsgiver, hvor hver part betaler en andel af bilens samlede udgifter. Det er en aftale, som vil tilfredsstille begge parter, hvorfor det er en oplagt løsning.

Kapacitet – Er der plads til reklameudstyr og varer?

Det er ikke særligt fornuftigt at købe en lille firmabil med henblik på at spare penge, hvis det viser sig at der ikke er plads til reklameudstyr og varer. Arbejder du f.eks. som kørende sælger, så er det altafgørende, at der er god plads til at transportere reklameudstyr og varer.

Skal du deltage i en messe i den nærmeste fremtid, så skal der være plads til at transportere messeudstyr. Det kræver ikke mindst et stort bagagerum, så der er plads til brochureholdere, reklamebannere, computere, og hvad du ellers har brug for.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Der er selvfølgelig også mange andre faktorer, du skal være opmærksom på, når du skal finde den perfekte firmabil. Det kan du blive lidt klogere på nedenfor:

  • Brændstoføkonomi
  • Køreegenskaber
  • Sikkerhed
  • Geartype (automatgear eller manuel gear)
  • Motor

Husk også at dine forsikringsbehov kan ændre sig, når du får en firmabil. Derfor er det en god idé at lave et forsikringtjek, hvis du får en firmabil.