Her er de bedste forsikringsselskaber målt på kundetilfredshed

Kommercielt indhold

Kundetilfredshed er en af de absolut vigtigste faktorer, når et forsikringsselskabs popularitet skal undersøges. I en bred test for 2017 har EPSI Denmark set nærmere på alle de store forsikringsselskaber i Danmark. Det har ført til rigeligt med god viden om kundernes tilfredshed af selskaberne. Her får du hurtigt og nemt et overblik over de mest tilfredsstillende services på markedet.

Nicheudbydere er de bedste

Hvis vi tager udgangspunkt i kundernes tilfredshed som den vigtigste faktor i rangeringen af de forskellige forsikringsselskaber, så er det nicheudbyderne, der er bedst.

Hvert forsikringsselskab, der blev målt i undersøgelsen, blev vurderet i et indeks fra 0 til 100. Her er det danske gennemsnit rigtigt højt, men der er stadig en smule variation blandt selskaberne. Faktisk med godt 11 point fra første til sidste forsikringsudbyder.

Popermo Forsikring har de mest tilfredse kunder. Med en vurdering på 85,7 i indekset topper de listen, dog tæt forfulgt af Vestjylland Forsikring. Popermo specialiserer sig i visse medlemsgrupper, hvor det danske politi fylder rigtigt meget. Vestjylland dækker bredere, men naturligvis med et klart geografisk fokus, der særprioriteres.

Lærerstandens Brandforsikring kommer også rigtigt tæt på førstepladsen, og har i det hele taget meget tilfredse kunder. De oplever desuden en lille fremgang sammenlignet med 2016, hvilket størstedelen af alle de målte selskaber gør. Aros Forsikring, PenSam og Bauta (en del af Lærerstandens Brandforsikring) er også alle et godt stykke over gennemsnittet, mens populære Alka ligeledes ligger på over 80 i indekset.

Store forsikringer er mindre populære

Den gennemsnitlige vurdering i indekset er 77,7. Mange små nicheudbydere rangerer over, men nogle af markedets helt store aktører er ikke helt så populære blandt kunderne.

Tryg sluttede lavest i EPSI’s undersøgelse. De har stadig en fin vurdering på 74,7 – et rigtigt flot resultat, når vi sammenligner med kundetilfredsheden i andre brancher, men ikke helt så imponerende i forhold til nogle af nicheudbyderne i forsikringsbranchen.

Fire andre selskaber sluttede også under det danske gennemsnit for forsikringsselskaber: Nærmere bestemt Købstædernes Forsikring, AlmBrand, Topdanmark og Codan: Generelt nogle store og velkendte firmaer på markedet.

Til at opveje for at rangere lavest i kundetilfredsheden blandt privatkunderne, kan disse firmaer dog trøste sig med at kontrollere markedet for erhvervskunder. Her er den generelle tilfredshed en smule mindre, hvilket er naturligt – erhvervskunder har ofte højere ønsker og krav. Alligevel er tilfredsheden dog rigtig høj i forsikringsbranchen, og det er noget, der gælder for alle selskaberne – også selvom der er varians, og selvom nogle selskaber rangerer bedre end andre rent indbyrdes.