Dækker bilforsikringen “bortkomst” af din bil?

Kommercielt indhold
Bilforsikring dækker ikke bortkomst

Bilforsikring dækker ikke bortkomst

Business.dk bragte 28. februar en historie om to købere, der havde købt en brugt Passat hos en autoforhandler i Roskilde. Parret havde betalt for bilen og havde også kasko forsikret bilen inden de skulle afhente den. Da de ville afhente bilen viste det sig, at sælgeren af bilen havde svindlet og at bilen var væk.

Forsikringsselskabet der havde solgt parret kaskoforsikringen på bilen ville ikke dække tabet af bilen, da der ikke var tale om “tyveri” men derimod “bortkomst”.  »Forholdet er det, at den tegnede forsikring – som næsten alle andre autokaskoforsikringer – alene dækker tyveri af bilen. Dermed dækkes ikke bortkomst af bilen eller underslæb (…),« skriver forsikringsselskabet i sit afslag til køberne.

Business.dk har haft kontakt til flere forsikringsselskaber, og det viser sig at det er normen at “bortkomst” af en bil ikke dækkes. Forsvinder en bil, der er indleveret på et autoværksted, så vil det oftest anses som bortkomst og ikke tyveri. »Der kan være brodne kar alle vegne. Svindel er meget svært at gardere sig imod. Det er klogt at se sig for, når man vælger værksted. Og når man handler bil, bør man ikke betale forud for levering,« siger Claus Tønnesen, juridisk rådgiver i brancheorganisationen Forsikring & Pension.