Samlerabat på forsikringer

Kommercielt indhold

Forsikringsselskaberne har, ikke overraskende, forskellige opfattelser af effekten af samlerabatter på deres skadesforsikringer. De selskaber der for år tilbage afskaffede dem, ligger klart i førerfeltet, hvorimod dem der har fastholdt, klart ligger i bunden. Giver det mening at fortsætte med at levere produkter med en samlerabat? Det er ikke sikkert. Forbrugerrådets Tænk Penge viser, at de to selskaber Alka og Lærerstandens Brandforsikring ligger som de bedste i Forbrugerrådets Tænk Penges test af skadesforsikringer og samlerabat. Ingen af dem tilbyder samlerabat.

Begge selskaber har ønsket at forenkle tingene og gøre det let forståeligt for forbrugerne. Og det har altså båret frugt i Tænk Penge testen. Man kan i øvrigt sammenligne skadesforsikringer på Forsikringsguiden.dk.

Det var ikke uden store overvejelser, at Alka og Lærerstandens Brandforsikring skrottede samlerabatten. For, hvordan ville forbrugerne tage det…ville de forsvinde, eller forstå tankegangen bag fjernelsen af samlerabatten? Det viste sig, på den korte bane, at man tabte en del kunder på det. Forsikringskunderne forstod simpelthen ikke at samlerabatten blev fjernet. Tiden og udviklingen har dog vist sig gunstig, og begge selskaber har igennem en årrække nu, været inde i en gunstig udvikling. Nøgleordet er gennemskuelighed, og at være på konkurrencedygtig på den rene pris. Ikke at sætte en høj pris, for så at kunne give en høj rabat. Resultatet er en højere vækst på forsikringer og kunder, som er markant højere end branchens tal ellers viser. Fokus ligger desuden markant på at give en god oplevelse af de tilbudte produkter. Det giver en høj grad af kundetilfredshed – og altså dermed flere kunder.

Test af forsikringer

Mange forsikringsselskaber tilbyder samlerabat, og da mange af disse selskaber ligger sidst i testen fra Forbrugerrådets Tænk Penge, så kan de er blevet spurgt om hvorfor de har samlerabatterne. Selskaberne påpeger selv, at de ved at deres kunder værdsætter høj kundeservice og god dækning, og er ikke enig i testens resultater.

Typisk ligger en samlerabat på en 15 – 20 %, og det kræver ofte at man har minimum 1-2 faste forsikringer, for eksempel en indboforsikring, og en bilforsikring eller en ulykkesforsikring. Har man ikke det, kan man ikke få samlerabatten. Og måske er det godt det samme, for det tyder på, at man får en bedre pris og produkt, ved at fravælge selskaberne med samlerabatter. Selskaberne siger at de samler på loyale kunder, og det er årsagen til at de har samlerabatterne. Spørgsmålet er om ikke blot dem der bliver tilbage, simpelthen enten ikke forstår, eller orker at sætte sig ind i, samlerabatter eller mangel på samme, og på indholdet af forsikringsprodukterne. Samlerabat er måske ikke den eneste vej til den billigste bilforsikring.

Ofte viser det sig, at selskaberne med samlerabatter også tilbyder andre rabatter ved siden af, for eksempel på billeje, eller hvad det nu kunne være. Spørgsmålet er dog, hvad værdien af sådanne afledte rabatter. Det kræver jo at man har behovet.