Prisen på din bilforsikring afhænger af bopæl

Kommercielt indhold

Undersøgelser fra sammenligningsportalen Samlino viser stor forskel i bilforsikringspriser. Især geografisk bopæl har betydning. Hvis du for eksempel bor i Sorø i stedet for København kan du gennemsnitligt spare 15% på din bilforsikring.

Billigere bilforsikring  i Sorø end i København

København er generelt et dyrt sted at bo, og priserne på bilforsikring stemmer meget godt overens med dette. I en af undersøgelserne har Samlino indhentet priser på kaskoforsikringer og set nærmere på forskellene. Her viser det sig, at det er betragteligt billigere at forsikre sin bil i Sorø end det er i Københavnsområdet.

Hvert forsikringsselskab har naturligvis deres egen pris, men det hele hænger meget godt sammen alligevel. Kun hos ABC Forsikring er prisen den samme, uanset bopæl. Ved samtlige andre udbydere er der en forskel. Det kan både være en lille smule billigere at få forsikring i Sorø – som hos Alka, hvor der er en årlig besparelse på 54 kr. Men den kan også være større: Eksempelvis hos Codan, hvor det er hele 1.511 kr billigere at få tegnet bilforsikring i Sorø, sammenlignet med i København.

Gennemsnitligt er det 15% dyrere at tegne en kaskoforsikring i København.

Andre faktorer der har indflydelse på prisen af din bilforsikring

Der er naturligvis også andre faktorer, der påvirker prisen på din forsikring. Den vigtigste er din anciennitet. Det fortæller nemlig meget om din erfaring, og det betyder også, at du har erfaring hos et eller flere forsikringsselskaber. Det kan de godt lide, og det betyder, at du formentligt kan få tegnet en særlig fordelagtig forsikring. Portalen Samlino rapporterer blandt andet, at en bilist med 4 til 5 års anciennitet skal betale cirka halvdelen af det, som en helt ny bilist skal betale for sin forsikring. Alder spiller naturligt ind her, men selv hvis vi ser bort fra anciennitet, så er det generelt også lettere at få en billig forsikring, når du er inden for en vis aldersgruppe. Det er som regel bilister over 28 år, der kan nyde godt af denne faktor. Unge (og dermed også nye) bilister er nemlig oftere involverede i ulykker end midaldrende bilister, når vi ser på statistikkerne.

Skadesrisiko er også vigtigt – der tages nemlig altid et nærmere kig på din historik, og hvor længe du har været skadesfri. Selve bilen har også indflydelse. Især motorstørrelsen, men også bilens alder, og hvorvidt bilmærket bærer en særlig risiko for tyveri.

Faktorerne kan dog variere fra selskab til selskab, og du vil måske møde nogle unikke krav enkelte steder. Generelt kan du lære meget mere om prisen på din potentielle forsikring ved at henvende dig til et par forsikringsselskaber.