Disse forsikringer bør du have

Kommercielt indhold

Der er nogle forsikringer, der er lovpligtige, mens andre er frivillige. Er du den heldige ejer af en bil, skal du have tegnet en bilforsikring. Der findes dog også mange andre forskellige forsikringer, der er værd at tegne, hvis man sætter pris på tryghed i hverdagen.

Vigtigheden af forsikringer

Det er ingen hemmelighed, at det i langt de fleste tilfælde er valgfrit, om du vil tegne en forsikring. En bilforsikring er obligatorisk, hvis du ejer en bil, mens de fleste andre forsikringer er ganske frivillige. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal fravælge de mange forskellige forsikringer.

Undlader du at tegne en forsikring, så løber du en risiko, som kan koste dig dyrt, hvis uheldet er ude. Det er således op til dig at vurdere, om det er en risiko, du tør løbe. Er det vigtigst for dig at holde dine omkostninger nede, eller er det vigtigere, at du kan føle dig tryg i hverdagen? Det er noget af dét, du skal gøre op med dig selv.

De mest almindelige forsikringer

  • Indboforsikring – Skal du beskytte dine personlige ejendele optimalt, kan du gøre klogt i at tegne en indboforsikring. Således er du forsikret mod brand, tyveri og andre uheldige episoder, hvor dine personlige ejendele enten bliver beskadiget eller går tabt. Det er efterhånden de færreste, der ikke har en indboforsikring, da det betegnes som en af de vigtigste forsikringer.
  • Akasse – En A-kasse – også kendt som en arbejdsløshedskasse – kan også betragtes som en form for forsikring mod arbejdsløshed. Mister du dit job, risikerer du ikke at ende på gaden, hvis du er medlem af en A-kasse. Vælger du at betale kontingent til en A-kasse, kan du få udbetalt dagpenge, hvis du mister dit job. Vil du spare penge, kan du læse om A-kasse sammenligning, så du kan finde den billigste A-kasse.
  • Ulykkesforsikring – Selvom du sjældent kommer til skade, kan du aldrig vide dig sikker på, at det ikke sker en dag. Kommer du en dag alvorligt til skade, kan du få erstatning – typisk i tilfælde af varige skader. Det er i øvrigt muligt at få erstatning, selvom der ikke har været andre personer involveret i ulykken. Der findes mange tillægsydelser inden for ulykkesforsikring, som du kan læse mere om.
  • Rejseforsikring – Rejser du meget, kan du gøre klogt i at tegne en rejseforsikring, så du kan slippe alle dine bekymringer, når du rejser ud i verden. Der findes mange forskellige rejseforsikringer, så det er vigtigt, at du får en forsikring, der passer til din situation. Det er f.eks. ikke alle forsikringer, der dækker rejser uden for EU. Sker der noget uventet på rejsen, vil det være en stor fordel for dig at være forsikret.